OpleidingsEnsemble Philomena Sjeveemet!

Muziek maken is gezellig, leuk en goed voor iedereen! Nog niet iedereen weet het, maar muziek maakt slim!

Het opleidingsorkest van de Koninklijke Harmonie Sint Philomena Chevremont bestaat uit ongeveer 20 leden en draagt de naam OEPS! (OpleidingsEnsemble Philomena Sjeveemet).
Het orkest staat onder leiding van Leonne Koonen (helemaal onderaan!).
Leonne streeft ernaar haar muzikale enthousiasme aan kinderen en jongeren over te brengen en hen (spelenderwijs) op een interactieve, aansprekende manier de kneepjes van het samen musiceren te leren.

Bij de Philomena start je meteen op een harmonie-instrument, bijv. trompet, klarinet, dwarsfluit, trom of saxofoon. Na een halfjaar les op de muziekschool mag je beginnen bij “De Piepers”. Je leert dan het instrument nog beter bespelen en doet ervaring op in samen muziek maken. Na een jaar Piepers stroom je meestal door naar het jeugdorkest OEPS. Het jeugdorkest is een grotere groep waar je verschillende soorten muziek zult maken: van dansmuziek tot filmmuziek en van klassiek tot pop. Deelname aan de orkesten zit inbegrepen in de contributie.

Jaarlijks geeft de jeugdharmonie enkele concerten en zijn ze aanwezig bij verschillende optredens van het grote orkest. Behalve muziek maken, wordt er ook nog aan andere leuke activiteiten gedacht. Zo organiseert de Werkgroep Jeugd & Opleiding samen met de Werkgroep Activiteiten jaarlijks enkele uitstapjes. Er wordt geschaatst, er zijn speurtochten en men gaat elk jaar een weekend op stap.

Lijkt het je leuk om mee te komen doen of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via oeps.philomena@gmail.com of het contactformulier op de website.

Wil je een van onze repetities bezoeken? Dat kan natuurlijk ook!
De piepers repeteren elke woensdag van 18:00 – 18:45 uur, in Café-zaal Kloth, Kerkrade.
De jeugdharmonie repeteert elke woensdag van 18.45 – 19:30 uur, ook in het Cafë-zaal Kloth, Kerkrade.
De grote harmonie repeteert aansluitend op woensdag van 19.45 – 22.00 uur, in Café-zaal Kloth, Kerkrade.

P.s. Zoals je ziet overlappen de repetities van OEPS! Zo leren alle kinderen en leden van OEPS elkaar nog beter kennen en kan iedereen van elkaar leren!

We hopen je snel te mogen begroeten bij ’t opleidingsorkest van Chevremont.

Speciale jeugdopleiding

Voor kinderen geldt dat de vereniging in het schooljaar 2015-2016 de kosten van de muziekles betaalt. Dit betekent dat een leerling voor maar € 10,- per maand lid wordt van onze vereniging. De leerling krijgt gratis een instrument van de harmonie in bruikleen, wordt lid van de piepers en ontvangt 1 keer per week muziekles via de Stichting Muziekschool Kerkrade (SMK).

Niet meer op de basisschool of al volwassen?
Belangstelling in muziek en niet meer op de basisschool? Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. In dit geval geldt dat je de muziekles zelf moet betalen. Daar staat dan wel tegenover dat je dan gratis een instrument in bruikleen krijgt.

Lijkt het je leuk om mee te komen doen of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via astrid.frusch@gmail.com of het contactformulier op de website.

Muziek maken is cool!

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat muziek maken een positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Wil je weten hoe? Klik dan snel op de afbeelding!

Agenda

Kijk eens wat wij allemaal te doen hebben de komende tijd!