Koninklijke Harmonie Sint Philomena Chevremont – Kerkrade

De Koninklijke Harmonie Sint Philomena is een springlevende vereniging met een zestigtal muzikanten. Elke woensdagavond komt een gezonde mix van jong en oud bij elkaar om gezamenlijk te musiceren.
Plezier, passie en ontspanning behoren tot de belangrijkste factoren die “de Philomeen” tot een sterke, flexibele en gezellige vereniging maakt!

Zowel in haar eigen wijk Chevremont als in Kerkrade presenteert Philomena zich diverse malen per jaar aan het publiek. Bijzondere projecten en prachtige concertreizen zorgen ervoor dat het harmonieorkest steeds weer boven haar eigen kunnen uitstijgt en zich muzikaal kan verbeteren. Dankzij een gepassioneerd bestuur en trouwe sympathisanten wordt een “mission impossible” juist als een uitdaging gezien. Deze instelling heeft ervoor gezorgd dat de “Koninklijke” ver buiten de gemeentegrenzen heeft gemusiceerd. Zo speelden de muzikanten op de mooiste locaties in o.a. Noorwegen, Italië, Zwitserland, Rusland en China.

Interesse, nieuwsgierig of wilt u gewoon meer informatie? Bekijk de contactmogelijkheden op onze site, of bezoek onze repetitie op woensdagavond vanaf 19.30u in Café Kloth!

Dirigenten

Jos Kuipers – Harmonieorkest

De Philomeen heeft een nieuwe dirigent.

Nadat Ron Daelemans in oktober 2015 zijn vertrek bij Philomena aankondigde, is de vereniging op zoek gegaan naar een nieuwe muzikale leider. Na het plaatsen van een advertentie in het vakblad van dirigenten volgden een dertigtal sollicitaties. Een sollicitatiecommissie bestaande uit leden van bestuur en harmonie ging vervolgens aan de slag. Men nam zich de tijd om tot een juiste keuze te komen. Dit kon vooral omdat de harmonie niet stuurloos was. Na het vertrek van Ron Daelemans werden de repetities namelijk goed en vakkundig geleid door Philomena’s tweede dirigent Patrick Letterle.

Nadat zes sollicitanten werden uitgenodigd voor een gesprek bleven er uiteindelijk drie kandidaten over voor het geven van een proefdirectie. Van deze drie viel Jos Kuipers, nota bene geboren in Chevremont, het beste in de smaak.
Op woensdag 30 maart 2016 leidde Jos Kuipers voor het eerst een repetitie van de harmonie.

Jos Kuipers (Kerkrade, 1966) is opgegroeid in Schaesberg (Landgraaf). Samen met zijn 3 oudere broers zette hij zijn eerste muzikale schreden bij de plaatselijke Fanfare Aloysiana. Op 16-jarige leeftijd behaalde hij zijn eerste directie diploma aan de Heerlense Muziekschool. Na het atheneum studeerde hij Trompet en Directie aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Ten slotte studeerde Jos Orkest- Directie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

”Jos is een vakbekwame, enthousiaste, doortastende, geduldige en gepassioneerde musicus, die onderhoudend én met humor, het oog voor de (daadwerkelijke) inhoud behoudt. Dit uit zich in een zo hoog mogelijk muzikaal peil, met het oog op een gezonde continuïteit van de vereniging.”

Beschermvrouwe, ereleden, eredirigent, bestuur en leden heten Jos Kuipers van harte welkom bij de Philomeen. Zij verheugen zich op geweldige muzikale momenten en hopen op een prettige samenwerking!

Nathalya Lenssen-Kelleter – Jeugdorkesten

Nathalya Lenssen-Kelleter (1986, Kekrade) is na het gymnasium afgestudeerd aan het Conservatorium Maastricht met als hoofdvakken hoorn en educatie. Gelijktijdig studeerde zij, anderhalf jaar, Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Maastricht.

In juni 2011 behaalde zij haar eerstegraads bevoegdheid Docent Muziek en CKV aan het ArteZ conservatorium te Zwolle. Na het behalen van haar Bachelor diploma docent Engels in Sittard in 2013 studeert ze momenteel aan de Hogeschool Utrecht om door te groeien tot Master of English

Nathalya is een educatieve duizendpoot en heeft voor meerdere instanties gewerkt als ontwikkelaar en uitvoerder van lesprojecten over uiteenlopende onderwerpen. Zo gaf zij in opdracht van de Provincie Limburg lessen vorm over verstandig omgaan met geld onder tieners en heeft zij op basis- en middelbare scholen lessen op het gebied van wetenschap en techniek gegeven vanuit Mad Science Nederland in Education.

Momenteel is ze docent Muziek en Engels aan het Porta Mosana college in Maastricht. Al vele jaren doceert zij hoorn en klein koper bij diverse verenigingen in Limburg, Duitsland en België. Ook speelt zij in meerdere orkesten mee op inhuur-basis.

Als dirigent van het jeugdorkest ‘De Poort van Brabant’ te Maarheeze behaalde Nathalya in mei 2014 het predicaat ‘goed’ tijdens het eurofestival voor jeugdorkesten!
Nathalya streeft ernaar haar muzikale enthousiasme aan kinderen en jongeren over te brengen en hen (spelenderwijs) op een interactieve, aansprekende manier de kneepjes van het samen musiceren te leren.

Sanne Beyer – Concertmeester

Met trots presteren wij onze nieuwe concertmeester, Sanne Beyer. Over onze nieuwste concertmeester is ontzettend veel te vertellen. Dit zal later volgen…