Koninklijke Harmonie Sint Philomena Chevremont – Kerkrade

De Koninklijke Harmonie Sint Philomena is een springlevende vereniging met een zestigtal muzikanten. Elke woensdagavond komt een gezonde mix van jong en oud bij elkaar om gezamenlijk te musiceren.
Plezier, passie en ontspanning behoren tot de belangrijkste factoren die “de Philomeen” tot een sterke, flexibele en gezellige vereniging maakt!

Zowel in haar eigen wijk Chevremont als in Kerkrade presenteert Philomena zich diverse malen per jaar aan het publiek. Bijzondere projecten en prachtige concertreizen zorgen ervoor dat het harmonieorkest steeds weer boven haar eigen kunnen uitstijgt en zich muzikaal kan verbeteren. Dankzij een gepassioneerd bestuur en trouwe sympathisanten wordt een “mission impossible” juist als een uitdaging gezien. Deze instelling heeft ervoor gezorgd dat de “Koninklijke” ver buiten de gemeentegrenzen heeft gemusiceerd. Zo speelden de muzikanten op de mooiste locaties in o.a. Noorwegen, Italië, Zwitserland, Rusland en China.

Interesse, nieuwsgierig of wilt u gewoon meer informatie? Bekijk de contactmogelijkheden op onze site, of bezoek onze repetitie op woensdagavond vanaf 19.45u in Café Kloth!

Dirigenten

Jos Kuipers – Harmonieorkest

Nadat Ron Daelemans in oktober 2015 zijn vertrek bij Philomena aankondigde, is de vereniging op zoek gegaan naar een nieuwe muzikale leider. Na het plaatsen van een advertentie in het vakblad van dirigenten volgden een dertigtal sollicitaties. Een sollicitatiecommissie bestaande uit leden van bestuur en harmonie ging vervolgens aan de slag. Men nam zich de tijd om tot een juiste keuze te komen. Dit kon vooral omdat de harmonie niet stuurloos was. Na het vertrek van Ron Daelemans werden de repetities namelijk goed en vakkundig geleid door Philomena’s tweede dirigent Patrick Letterle.

Nadat zes sollicitanten werden uitgenodigd voor een gesprek bleven er uiteindelijk drie kandidaten over voor het geven van een proefdirectie. Van deze drie viel Jos Kuipers, nota bene geboren in Chevremont, het beste in de smaak.
Op woensdag 30 maart 2016 leidde Jos Kuipers voor het eerst een repetitie van de harmonie.

Jos Kuipers (Kerkrade, 1966) is opgegroeid in Schaesberg (Landgraaf). Samen met zijn 3 oudere broers zette hij zijn eerste muzikale schreden bij de plaatselijke Fanfare Aloysiana. Op 16-jarige leeftijd behaalde hij zijn eerste directie diploma aan de Heerlense Muziekschool. Na het atheneum studeerde hij Trompet en Directie aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Ten slotte studeerde Jos Orkest- Directie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

”Jos is een vakbekwame, enthousiaste, doortastende, geduldige en gepassioneerde musicus, die onderhoudend én met humor, het oog voor de (daadwerkelijke) inhoud behoudt. Dit uit zich in een zo hoog mogelijk muzikaal peil, met het oog op een gezonde continuïteit van de vereniging.”

Beschermvrouwe, ereleden, eredirigent, bestuur en leden heten Jos Kuipers van harte welkom bij de Philomeen. Zij verheugen zich op geweldige muzikale momenten en hopen op een prettige samenwerking!

Leonne Koonen – Jeugdorkesten

Leonne Koonen (1997) werd op 9 jarige leeftijd lid bij harmonie St. Cecilia Mechelen, waar ze nog steeds met veel plezier klarinet en basklarinet speelt. Na het behalen van het VWO diploma, studeerde zij Docent Muziek aan het Conservatorium van Maastricht. In haar afstudeerfase koos zij HaFa-directie als bijvak, waarmee ze de basis van dirigeren heeft geleerd. Ook heeft zij twee maal een 3-daagse dirigentencursus gevolgd bij Scuola di Musica Comunale “Giovanni Rinaldi” in Reggiolo (Italië), onder begeleiding van docent Ron Daelemans. Al tijdens haar opleiding was Leonne als docent ‘Algemene Muzikale Vaardigheden’ en dirigente van opleidingsorkesten betrokken bij verschillende verenigingen, waaronder Harmonie St. Cecilia Mechelen, Koninklijke Harmonie Heerlen en Koninklijke Harmonie St. Philomena Chevremont. Na haar opleiding aan het Conservatorium werkt zij vanuit Muziekschool SMK en Stichting Cultuur in Uitvoering als vakleerkracht muziek bij verschillende basisscholen in Zuid-Limburg. Daarnaast is zij nog steeds werkzaam bij bovengenoemde verenigingen. In haar lessen en repetities is het belangrijk dat leerlingen plezier ervaren en er een prettige sfeer is, waarin iedereen zich op eigen tempo muzikaal kan ontwikkelen en ‘fouten’ durft te maken.

Sanne Beyer – Concertmeester

Met trots presteren wij onze concertmeester, Sanne Beyer.