Concert i.s.m. Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

Een muzikaal eerbetoon aan de componist en dirigent Hardy Mertens

Hardy Mertens is geboren en getogen in Landgraaf en woont al 30 jaar in Kerkrade.
Als componist en dirigent is hij mondiaal bekend, behalve in eigen stad en land.
Meer dan 150 composities van zijn hand worden wereldwijd uitgevoerd.

Twee Kerkraadse muziekverenigingen vonden het hoog tijd Hardy Mertens in zijn eigen Parkstad te eren voor zijn grote verdiensten voor de muziek, de blaasmuziek in het bijzonder.
Het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade en de Koninklijke Harmonie Sint Philomena Chevremont vonden een van de beste professionele harmonieorkesten ter wereld, de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, bereid mee te werken aan dit uitzonderlijke muziekfeest.

Grenzeloze romantiek, techniek en muziek!

Het concert wordt geopend door het samengevoegde Kerkraadse orkest o.l.v. hun dirigenten Guido Swelsen (Harmonieorkest Kerkrade) en Jos Kuipers (Sint Philomena Chevremont).

Dirigenten en musici zullen hun beste beentje voorzetten om de grote variatie in muziek van Hardy Mertens te etaleren.
Onder leiding van Kapitein-Commandant Kapelmeester Yves Segers voeren vervolgens ook de Gidsen fameuze Hardy Mertens-composities op een subliem niveau uit.
Verwacht een onvergetelijk eerbetoon boordevol grenzeloze romantiek, virtuoze techniek en adembenemende, dynamische, meeslepende muziek.

Dit concert vindt plaats in samenwerking met Defensie België; bekijk snel hun website!

Wanneer: donderdag 26 maart
Hoe laat: vanaf 20.00 uur