Philomenadag ’16

Ing jroeëse famielieje!
Op zaterdag 5 november viert de Koninklijke Harmonie Sint Philomena haar jaarfeest. Door de leden wordt deze dag Philomenadag genoemd. De feestdag wordt ingezet met het opluisteren van de mis op in de dekenale Sint Lambertuskerk in Kerkrade. Er wordt gemusiceerd onder leiding van dirigent Jos Kuipers. Na de mis vindt in verenigingslokaal Kloth de huldiging van de jubilarissen plaats.

Els Göbbels is dit jaar 12,5 jaar lid van de harmonie. Geïnspireerd door haar dochter Rachel, die dan al enkele jaren muzikant bij Philomena is, besluit Els om in 2003 lid van de vereniging te worden. Dit is vlak na de concertreis naar Sint Petersburg in Rusland. Els speelt klarinet. Zelden verzuimt zij een repetitie en ze is bij nagenoeg alle activiteiten die de harmonie organiseert aanwezig. Voor zoveel verenigingstrouw wordt zij door voorzitter Jo Spaubeck eens goed in het zonnetje gezet.

Jolanda Römgens is dit jaar 40 jaar lid van Philomena. Nadat zij vroegtijdig moest stoppen met trompet en hoorn spelen is Jolanda de vereniging altijd trouw gebleven.

Tijdens Philomenadag is er altijd een prominente plaats voor de allerjongsten ingeruimd. Dat is natuurlijk ook dit jaar weer het geval. In het afgelopen jaar is de jonge aanwas van de vereniging weer flink gegroeid. Al deze enthousiaste jonge muzikantjes, ze worden Piepers genoemd, laten horen wat ze al allemaal in korte tijd geleerd hebben. Na de Piepergroep is het de beurt aan OEPS (Opleidingsensemble Philomena Sjeveemet). Onder leiding van Nathalya Lenssen-Kelleter verzorgen de muzikanten van OEPS een kort concertje.

De feestavond wordt voortgezet met een warm buffet waarvoor het Damescomité garant staat. Een dj zorgt ervoor dat er nog tot in de late uurtjes verder gefeest kan worden.

Bekijk hier de foto’s!